Skip to main content

Posts

Featured

Kakniss Kerja Apa?

Asslamualaikum..
Dan nak dekat sebulan, sejak kali terakhir Kakniss update blog ini. Jadi apa khabar para pembaca Kakniss? Haluuuu.
huhu.
Jadi sebelum ni, kat post Kakniss yang lepas iaitu GARANG atau LEMBUT? II, Kakniss ada mention yang Kakniss busy sejak akhir2 ni sebab Kakniss kerja tapi dah berhenti. Hahahaha.
K, Kakniss nak cerita lah ni. Kakniss habis practical je, Kakniss dah ada mind set yang Kakniss nak kerja OT (Occupational Therapist) kat negeri lain selain Melaka. Sebab? Kat Melaka Kakniss cam tak best sangat sebab tak selalu keluar. So Kakniss punya la harap dapat kerja kat sana. Lagi best kalau dapat dengan member. Yela, dapat la rasa macam dah dewasa sikit. Dah kerja, dok rumah sewa, masak sendiri, kerja pulak dengan member, dapat gaji, bayar itu ini pastu pergi shopping dengan kawan. Tak ke syok tu.
Jadi bila dah ada mind set begitu, Kakniss terus susun schedule Kakniss. Kakniss jenis yang suka plan, sebab tu Kakniss tiap tahun kelam kabut cari planner yang simple dan …

Latest posts

GARANG atau LEMBUT? II

GARANG atau LEMBUT? I

Cerita Kakniss

Apa tu Occupational Therapy? II

Aku Pakai Apa?

Buat Yang Rindu...

Kena Marah

Berjimat Demi Masa Depan

Random Talk